Sinds kort mag ‘s-Heerenberg zich als enige plaats in Nederland “Kasteelstad” noemen. StadsTVBergh heeft in opdracht van Stichting Kasteelstad ‘s-Heerenberg ‘n Promo gemaakt van bezienswaardigheden in de stad en haar omgeving.

Diane Visser neemt na 50 jaar afscheid van Kasteel Huis Bergh. Tegen StadsTVBergh vertelde Diane haar verhaal. Een loopbaan van jongste kantoor- medewerkster in 1968, tot directeur bij KHB. 7 juni j.l. nam zij afscheid van alle genodigden, betrokkenen van Kasteel Huis Bergh.

 

Zorgorganisatie Estinea ondersteunt meer dan 850 mensen met een beperking in de Achterhoek en Twente. De medewerkers en vrijwilligers zetten zich in voor het levensgeluk van deze mensen. Veel inwoners van Montferland weten niet dat Estinea aan de Zeddamseweg in 's-Heerenberg ook een gebouw heeft met 15 bewoners en daarnaast ook mensen ondersteunt die zelfstandig in 's-Heerenberg wonen. StadsTV Bergh mocht hier opnamen maken en kennismaken met enkele bewoners en medewerkers. Het was een geweldige ervaring!

Wijngoed Montferland is een verzamelnaam voor de wijnvelden ‘t Oerlegoed op de Wals en ‘t Bergherbos in Stokkum gelegen. StadsTVBergh volgde het proces van het wijn maken. Hoe de wijn 2017 smaakt is voor de witte wijnen en rosé al vast te stellen. Voor de rode wijn van de Regent- druif van ‘t Bergherbos 2017 moeten we nog even geduld hebben.

Stokkum, temidden van een prachtig wandelgebied, was van 16 t/m 19 mei het domein van alle leeftijden. Zowel jonge BSO kinderen, Basisschool leerlingen, jeugd en volwassenen liepen 4 dagen lang 5,10 of 15 km. Gewoon voor’t plezier en soms zoals Lenne Lukassen ook om aandacht te vragen voor de MS Stichting.

Thuis in 's-Heerenberg